Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

روز گذشته نتایج جلسه کارگران برای رفع اختلافات با مدیریت این مجموعه که بخشی از هولدینگ پارسیان است، با حضور نمایندگان کارگران و کارفرما برگزار شد اما از قرار معلوم نمایندگان انجمن صنفی کارگران این مجموعه از نتایج جلسه رضایت نداشتند.

حراست مجموعه پتروشیمی تبریز طی تماسی، با زیاده‌خواهانه دانستن مطالبات کارگران، آن‌ها را جمعیتی حدود ۱۵۰نفره از میان بیش از ۲۵۰۰ نفر از کارکنان پتروشیمی معرفی کرده و با تایید اجتماع این کارگران طی روزهای اخیر، اعلام کرد: در حدود ۴ سال پیش طرح همسان‌سازی و طبقه‌بندی حقوقی کارگران اجرا شده و این مسئله یکبار انجام می‌شود و اجرای همسان‌سازی در هرسال قانون نبوده و زیاده‌خواهانه است، ضمن اینکه همان همسان‌سازی نیز یکبار دیگر مورد تجدیدنظر قرار گرفته و در واقع برخلاف بسیاری از مجموعه‌های مشابه که اصلا چنین طرحی را اجرا نکردند، در پتروشیمی تبریز دوباره تجمع صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حراست این شرکت با اشاره به نقش برخی اعضای انجمن صنفی کارگران پتروشیمی تبریز به عنوان عوامل تحریک کننده، اظهار کرد: مسئله و مطالبه دیگر این عده از کارگران این بوده که به جابجایی نیروها در مجموعه اعتراض کردند اما انتقال و جابجایی نیرو در داخل یک مجموعه با تصمیم مدیریت مسئله‌ای بلامانع، طبیعی و قانونی است.

حراست پتروشیمی تبریز ضمن اشاره به برگزاری جلسه در اداره کار تبریز پس از شروع اعتراضات، بیان کرد: کارگران مجموعه و نماینده انجمن صنفی در جلسه بودند و این نماینده پای صورتجلسه نهایی را امضا کرده و در جلسه هیئت اداره کار رای به محق بودن کارگران نیز صادر نکرده، اما پس از این رویداد شاهد جمع شدن تعداد معدودی از کارگران کل مجموعه در راستای همان مطالب بودیم.

در مقابل یکی از کارگران مجموعه پتروشیمی تبریز در تماس با ایلنا، با بیان اینکه رئیس انجمن صنفی کارگران این شرکت در روزهای اخیر به خاطر مطالبات کارگران مورد برخورد نامناسب حراست قرار گرفتند، گفت: ما نمی‌توانیم اسامی را مطرح کنیم زیرا در روزهای اخیر از سوی مجموعه شرکت تهدیداتی مطرح شده و برخی همکاران ما از محل کار خود به پست‌های نامرتبط بیرون مجموعه انتقال داده شدند که خود این مسئله از نکات مورد اعتراض کارگران معترض به سیاست‌های مدیریت بوده است.

این عضو انجمن صنفی کارگران پتروشیمی تبریز با اشاره به نامه اخیر وزارت کار مبنی بر اینکه پتروشیمی تبریز نیز پس از خصوصی‌سازی مانند پالایشگاه تبریز مشمول طرح طبقه‌بندی معرفی شده است، اظهار کرد: در پالایشگاه تبریز نیز دو سال قبل شاهد اجرای طرح طبقه‌بندی بودیم. این طبقه‌بندی باعث شده تا نیروی متخصص در پالایشگاه تبریز چیزی بین ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان حقوق دریافت کند در صورتی که دستمزد نیروی کار متخصص با ۲۰ سال سابقه در مجموعه پتروشیمی تبریز چیزی کمتر از ۸میلیون تومان است و این درحالی است که هردو این مجموعه‌ها زیر نظر یک هولدینگ (پارسیان) است.

وی با اشاره به جلسه اداره کار استان آذربایجان شرقی در روز گذشته با حضور کارگران و کارفرما و نمایندگان این اداره گفت: در صورتجلسه تنظیمی به مواردی اشاره شده که به هیچ وجه منصفانه و در نظر گیرنده منافع کارگران بوده است. در این صورتجلسه تنها موارد توافقی مطرح شده که پیش از این نیز در عرف کارگاه بوده است. مانند ماده ۵۷ قانون کار درباره بهره‌وری و پاداش بهره وری به نیروی کار است و دیگری بحث مرخصی‌ها است که در مزد لحاظ می‌شود. این موارد در عرف قانون کار است اما در صورتجلسه گنجانده شد تا گفته شود به کارگران نیز امتیازاتی داده شده و کارگران از مطالبه اصلی خود عدول کنند.

این کارگر با اشاره به عدم تبدیل وضعیت کارگران پیمانی و تبعیض میان کارگران رسمی و پیمانی باوجود وعده‌های سوی مدیران، اظهار کرد: این درست نیست که نیروی رسمی اداری در فضای بسته بین ۳۰تا ۴۰میلیون تومان حقوق می‌گیرد اما کارگران فنی و کارآموخته ما در زیر گرما و سرما یک چهارم این رقم را بگیرند. این درحالی است که رفع تبعیض‌های پرداختی بعد از خصوصی‌سازی صراحتا به عنوان بخشی از سیاست‌های اصل ۴۴قانون اساسی مطرح شده است.

وی با رد این ادعا که کارگران مطالب خود را با رسانه‌های معاند مطرح می‌کنند، گفت: ما اساسا با رسانه‌های قانونی و داخلی مطالبات خود را مطرح می‌کنیم و کارگران نیز دارای تشکلی رسمی و قانونی هستند. و اینکه نمایندگان انجمن صنفی به دلیل مطالبات خود توسط مدیریت برای استعفا تحت فشار قرار گیرند و تنها با استعفا بتوانند به محل قبلی کار خود بازگردند نیز مسئله‌ای است که از نظر ما کارگران مجموعه پتروشیمی تبریز اقدامی مردود و نادرست است.

منبع: خبرگزاری ایلنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: همسان سازی حقوق پتروشیمی تبریز تجمع اعتراضی کارگران مجموعه پتروشیمی تبریز انجمن صنفی کارگران طبقه بندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۷۴۷۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارگران شهرداری رودبار به عدم تحقق مطالبات خود اعتراض دارند

به گزارش صدای ایران از ایلنا، یک منبع کارگری در شهرداری رودبار گفت: خواسته اصلی کارگران شهرداری رودبار که دو تا سه روز پیش به خاطر آن اقدام به اعتراض صنفی کردند، پرداخت ۴ ماه حقوق سال ۱۴۰۰، اضافه کاری و ارائه لباس و کفش مناسب و سایر مزایای شغلی است.

یکی از کارگران گفت: از حداقل‌های مزدی برخورداریم حال آنکه همان حداقل حقوق هم از بهمن ماه سال گذشته بدون محاسبه اضافه کاری پرداخت می‌شود.

او گفت: دلیل شکل گیری اعتراض کارگران، حضور بازرسان استانداری در محل شهرداری بود تا از این طریق مشکلاتمان را به گوش مسئولان بالا دستی برسانیم، اما متاسفانه استمرار و طولانی شدن پیگیری‌های صنفی کارگران باعث تهدید کارگران شد در عین حال بازرسان استانداری هم به خواسته‌های کارگران اهمیت ندادند.

این کارگر با بیان اینکه از بدو شروع به کار هر ماه مطالبات مزدی و بیمه‌ای ما با تاخیر پرداخت شده است، در ارتباط با مطالبات خود و همکارانش گفت: در سال ۱۴۰۰ شرایط مالی شهرداری به گونه‌ای بود که پیمانکار امکان وصول صورت وضعیت‌های مالی خود را از شهرداری نداشت به همین دلیل در طول ۱۲ ماه از سال ۱۴۰۰ هر ماه مبالغ کمی را به عنوان علی‌الحساب از کارفرما دریافت کرده‌ایم که مجموع مطالبات در این سال به حدود ۴ ماه می‌رسد. در عین حال چندین ماه حق بیمه سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ کارگران به حساب تامین اجتماعی واریز نشده است. به همین دلیل شماری از کارگران برای وصول این طلب قدیمی از پیمانکار وقت شکایت کرده‌اند، اما پیمانکار حاضر به پرداخت طلب کارگران نیست.

او از دستگاه‌های نظارتی خواست پرونده تخلفات شهرداری را بررسی کنند، تا با تمام کسانی که با از بین بردن حق کارگران در تخلفات مالی شهرداری رودبار دست داشته‌اند، برخورد قانونی شود.

دیگر خبرها

  • ۵۷۰ هزار معلم به نظام رتبه بندی اعتراض کردند
  • قرارگیری ۳۴۶ کارگاه در طرح طبقه‌بندی مشاغل در کرمانشاه
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت
  • رشد ۵۰ درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی
  • رشد ۵۰درصدی اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای عدالت مزدی
  • کارگران پیمانکاریِ پتروشیمی چوار ایلام همچنان در انتظارِ مزد عادلانه/ آیتم‌های مزدی حذف شد!
  • کارگران پیمانکاریِ پتروشیمی چوار همچنان در انتظارِ مزد عادلانه/ آیتم‌های مزدی حذف شد!
  • کارگران شهرداری رودبار به عدم تحقق مطالبات خود اعتراض دارند
  • اعتراض بازیکنان زاگرس مهاباد به تصمیم داور و ترک زمین
  • سهم شهرستان دیر از عوارض آلایندگی کامل پرداخت شود